ПолiтДумка

які завдання виконують ці системи

28 мая
20:57 2024

Український дрон атакував загоризонту радіолокаційну станцію виявлення повітряних цілей «Воронеж-М». Вона розташована біля Орська, що за 1800 кілометрів від кордону з Україною. Загалом у росіян була система з 10 таких станцій.

Це вже не вперше Україна завдає удару по системах дальнього виявлення, адже раніше була уражена РЛС «Воронеж-ДМ». Авіаексперт, заступник генерального директора компанії з виробництва РЕБ Анатолій Храпчинський розповів 24 Каналу, що тоді також фіксувалися суттєві пошкодження будівлі та обладнання.

Яке значення мають РЛС

В Орську було суттєве пошкодження будівель, на яких стоїть основне обладнання. Загалом ці РЛС виконують завдання раннього попередження щодо пуску балістичних ракет чи ракет з ядерною боєголовкою. Завдяки системам Росія бачить, що відбувається на відстані близько 6 тисяч кілометрів.

Варто зауважити, що ці системи входять до російської ядерної тріади й займаються сповіщенням про можливі загрози. Удар по РЛС показує усьому світу наскільки ненадійним є захист об’єктів, які мають суттєве значення для Росії.

Можемо тільки уявити, в якому тоді стані перебуває російське ядерне озброєння. Адже вони не можуть захистити навіть самі антени, які повинні попереджати про загрози, – зауважив Анатолій Храпчинський.

Він додав, що такі удари треба продовжувати. Вони яскраво підтверджують можливості України проводити операції на дуже великій відстані. Адже наші дрони подолали 1800 кілометрів до цілі.

Источник: 24tv.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Новий генсек НАТО прибув до Києва

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!