ПолiтДумка

Польща підписала зі США масштабну угоду про придбання ракет

29 мая
08:19 2024

У вівторок, 28 травня, Польща підписала контракт про закупівлю у Сполучених Штатів Америки декількох сотень ракет AGM 158 JASSM-ER класу «повітря-земля». Дальність їхнього польоту — понад 1 000 кілометрів.

Про це повідомила агенція РАР із посиланням на міністра національної оборони Польщі Владіслава Косіняка-Камиша.

На прес-конференції у Варшаві польський міністр оголосив, що підписання контракту на 735 мільйонів доларів — «це не закупівля тактичного характеру, а придбання стратегічного характеру».

Він подякував присутньому на прес-конференції послу США в Польщі Мареку Бжезінському за «постійну підтримку, за те, що він завжди присутній з нами, за те, що він наглядає та сприяє можливостям закупівель для польських військових з боку США».

Крилаті ракети JASSM, розроблені американською компанією Lockheed Martin, призначені для ударів по об’єктах критичної інфраструктури, командних пунктах, системах протиповітряної оборони та авіабазах противника з великої відстані. Польща вже закуповувала ракети версії JASSM-ER зі збільшеним радіусом дії. Вони вже перебувають на озброєнні польських літаків F-16, а також їх розмістять на сучасніших F-35.

Журналісти агенції зазначили, що польські транспортні літаки C-130E Hercules, які брали участь у навчаннях США на полігоні в Норвегії, 2022 року взяли участь у випробувальних стрільбах ракетами JASSM-ER з цих винищувачів.

Продаж ракет класу «повітря-земля» JASSM AGM-158B ER Польщі американський Конгрес схвалив наприкінці березня. Вони стануть доповненням до системи повітряного спостереження BARBARA, контракт на постачання якої підписали минулого тижня.

Источник: trueua.info


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

компанія Amazon інтегрувала у електричні фургони штучний інтелект

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!