ПолiтДумка

У МЗС назвали відправну точку для поглиблення співпраці між Україною та Перу

05 июня
22:42 2024

Відправною точкою для поглиблення довгострокової співпраці між Україною та Перу може стати сфера сучасних технологій. Перуанці також зацікавлені у тісній співпраці щодо ремонту та обслуговування авіаційної техніки.

Про це в коментарі Укрінформу за підсумками робочого візиту до Перу повідомила заступниця міністра закордонних справ Ірина Боровець.

За її словами, її робочий візит до Перу 3-4 червня дав можливість провести з перуанською стороною грунтовні перемовини, щоб окреслити та визначити нові сфери для подальшого співробітництва.

«Перу зацікавлена у налагодженні тісної співпраці з українською стороною щодо ремонту та обслуговування авіаційної техніки. Цей напрям точно варто розвивати», — сказала заступниця міністра.

Боровець додала, що за десять років протистояння російській збройній агресії Україна здобула унікальний досвід, який є цікавим для наших партнерів.

«Зокрема, це стосується сфери розвитку сучасних технологій, що може стати відправною точкою для поглиблення довгострокової співпраці між нашими країнами. У нас достатньо різних сфер, у яких ми можемо бути цікавими та корисними одна одній у подальшому», — зазначила вона.

Заступниця міністра також поінформувала, що Перу виявляє інтерес до запропонованої Президентом України «Формули миру». Зокрема, перуанцям близькі гуманітарні питання, і вони дійсно можуть зробити великий внесок на цьому треку, вважає дипломатка.

«Ми з приємністю констатуємо, що наші позиції, як має закінчитися війна, співпадають, і що ми маємо спільне бачення, яким має бути сталий та міцний мир. Очікуємо на активну роль Перу під час інавгураційного Саміту миру в Швейцарії», — зазначила Боровець.

Читайте також: Глави МЗС України і Швейцарії обговорили підготовку до Саміту миру

Вона також повідомила, що Перу підтримує ідею проведення поглибленого діалогу між Україною та Латинською Америкою.

«Перуанці прекрасно розуміють, що така інтенсифікація контактів та співпраці на часі. Саме тому вони готові долучатися до розвитку такого діалогу», — запевнила заступниця міністра.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця міністра закордонних справ України Ірина Боровець 3-4 червня здійснила робочий візит до Перу, під час якого провела низку зустрічей з представниками влади країни та запросила Перу доєднатися до міжнародної коаліції за повернення українських дітей, викрадених Росією.

Фото: МЗС


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Шмигаль та фон дер Ляєн домовилися провести спільне засідання Кабміну й Колегії Єврокомісії

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!