ПолiтДумка

Підтримка України є екзистенційним питанням для країн Балтії — постпред Естонії

06 июня
00:16 2024

Ефективне забезпечення України необхідною підтримкою в її протистоянні російській агресії є питанням подальшого існування для країн Балтії, а також ключовим чинником для стримування РФ з боку всього Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив у вівторок постійний представник Естонії при НАТО Юрі Луїк (Jüri Luik) під час дискусії в «Атлантичній раді» у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ключовим чинником стримування (агресії РФ – ред.) для країн Балтії насправді є допомога Заходу Україні. Ми вважаємо, що у випадку перемоги України потужність НАТО щодо стримування значно посилиться», — зауважив дипломат.

Натомість, за його словами, якщо Україна зазнає поразки, Північноатлантичний альянс виглядатиме слабким, «і, як ми всі знаємо, у цій грі все залежить від того, як ти виглядаєш».

Представник Естонії підкреслив, що це є реальною причиною, чому питання підтримки України є «екзистенційним» питанням для країн Балтії, і тому вони докладають усіх зусиль для того, щоби забезпечити належний рівень допомоги нашій країні.

Читайте також: Радники президентів США та країн Балтії обговорили підтримку України на шляху до НАТО

«Ми – три відносно невеликих країни, але ми намагаємося бути криголамом та заохочували інших надавати більше допомоги (Україні – ред.). Але звісно, Сполучені Штати в цьому питанні відіграють вирішальну роль»,- зазначив постпред Естонії при НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, Естонія і Україна планують найближчим часом підписати двосторонню угоду у сфері безпеки.

Фото: 24tv.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Розробник, що випадково загубив 8000 BTC, шукає їх вже 11 років

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!