ПолiтДумка

Клімкін вважає, що президенти України і США мають обговорити стратегію до кінця року

06 июня
19:05 2024

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що президенти України і США під час зустрічей у Нормандії та Італії мають обговорити стратегію взаємодії приблизно до кінця року, тобто до завершення президентської виборчої кампанії у США.

Таку думку дипломат висловив в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що тема для розмов (Президента Зеленського, — ред.) з Байденом — це стратегія приблизно до кінця року, тобто на час передвиборчої кампанії, що робимо, що не робимо, які ще рішення будуть, як взаємодіємо», — сказав Клімкін.

Він нагадав, що це «не остання, але крайня можливість» поговорити з Президентом Байденом про стратегію перед початком активної фази президентської виборчої кампанії у США.

Читайте також: Клімкін має великі сумніви, що авторство нового «мирного плану» належить Туреччині

«Це, звісно, не означає, що Україну якось відсунуть, але політичні рішення потрібно зараз просувати і обговорювати. Потім це буде тільки про реалізацію, про те, як пакети допомоги переправляються, що, як і наскільки швидко», — спрогнозував колишній міністр.

За словами Клімкіна, також «непроста історія» — щоб Україну не використовували у внутрішній американській політиці.

«Приклади вже були, і я дуже сподіваюсь, що ми цей момент (виборів у США. — ред.) пройдемо дуже класно і послідовно. Тож тем для розмов насправді більш ніж достатньо», — резюмував він.

Як повідомлялося, радник Президента США Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван поінформував що Президент України Володимир Зеленський двічі зустрінеться з американським лідером Джо Байденом — під час відзначення 80-ї річниці висадки в Нормандії у Франції та на саміті «Великої сімки» в Італії.

Президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до Франції, де візьме участь в урочистостях з нагоди 80-ї річниці висадки союзників в Нормандії.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Главное за день: почин Колоса, подъем Шахтера, украинизация Дженоа и другие новости

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!