ПолiтДумка

Шольц назвав умову запрошення Росії до мирних перемовин

12 июня
09:16 2024

Росія має усвідомити необхідність виведення своїх військ із території України, це створить умови для мирних переговорів.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, відповідаючи на запитання Укрінформу, на спільній з Президентом України пресконференції Володимиром Зеленським.

Він нагадав, що цей тиждень є тижнем «важливих самітів, в центрі яких стоїть Україна». І перший Саміт миру, мирна конференція в Швейцарії є дуже важливою. Після кількох зустрічей це наступний, хоча не останній крок, який має закласти підвалини до наступного кроку, який призведе «до мирного розвитку».

«Росія, звісно, має зробити свій внесок у цей мирний розвиток, а саме – закінчити війну та вивести війська», — заявив канцлер ФРН.

При цьому він підтвердив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну, в тому числі військовою технікою і залишатиметься найбільшим у Європі «донором» у наданні зброї. Але зауважив, що нового в питаннях надання далекобійних ракет — немає. Також у питанні навчання українських солдатів на території України — Німеччина не підтримує таку ідею.

Читайте також: Глава МЗС Швейцарії пояснив, чому Росію не запросили на Саміт миру

Шольц також зазначив, що Україна бореться з агресором і одночасно будує своє європейську майбутнє. Відбудова стане велетенським завданням, яке потребуватиме неймовірних коштів, і без приватних – не обійтися.

«Наша мета чітка: Україна має зберегти свою незалежність і територіальну цілісність», — заявив Шольц.

Переговори лідерів відбулися на полях Конференції з відновлення України, яка проходить у німецькій столиці 11-12 червня.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Иван Юрич: Победа над Динамо полностью заслужена

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!