ПолiтДумка

Apple і Google не зможуть зупинити магазини додатків сторонніх розробників у Японії

14 июня
10:03 2024

Наслідуючи Європейський Союз, Японія прийняла закон, який забороняє Apple і Google блокувати сторонні магазини програм для японських користувачів на своїх платформах. Очікується, що законодавство набуде чинності до кінця 2025 року та має на меті знизити ціни на додатки та створити більш справедливий ринок, змусивши технологічні гіганти конкурувати з меншими конкурентами.

Японський закон, який отримав назву Закону про сприяння конкуренції щодо певного програмного забезпечення для смартфонів , має певну схожість із Законом ЄС про цифрові ринки (DMA), який передбачає дотримання суворих правил проти «призначених постачальників». Це охоплюває вимогу, щоб їхні платформи дозволяли сторонні магазини додатків, дозволяючи розробникам додатків пропонувати сторонні послуги виставлення рахунків і полегшуючи користувачам зміну налаштувань за замовчуванням і веб-браузерів. Закон також забороняє технічним гігантам віддавати перевагу своїм власним послугам у результатах пошуку, на що Google став мішенню в рамках своїх власних заходів DMA.

Apple і Google вже були призначені постачальниками, і будь-які подальші доповнення будуть вибрані Комісією справедливої ​​торгівлі Японії (FTC). Постачальникам, які порушують правила, загрожує штраф у розмірі до 20 відсотків національного доходу, характерного для послуги, що порушує, цей розмір збільшується до 30 відсотків у разі повторного порушення.

Принаймні одна компанія вже радіє цій новині: Epic Games оголосила про плани перевести Fortnite та його ігрову платформу на iOS у Японії наприкінці 2025 року. Наразі компанія також працює над поверненням цих послуг на iOS у ЄС «пізніше цього року». рік», після того, як Apple забанила (а потім розбанила ) свій обліковий запис розробника.

FTC Японії заявила, що зміни були введені, тому що вона вважає, що операційні системи смартфонів, магазини додатків, браузери та пошукові системи є «олігопольним ринком», на вирішення якого чинні антимонопольні закони потребуватимуть «надзвичайно багато часу».

«Уряд Японії вніс низку змін до законодавства, які допоможуть захистити конфіденційність користувачів, безпеку даних, інновації та нашу інтелектуальну власність», — сказав The Verge речник Apple Фред Сайнс . «Ми продовжуватимемо нашу співпрацю з JFTC протягом періоду реалізації, оскільки ми продовжуємо стурбовані тим, як закон вплине на японських споживачів і безпечний і приватний досвід iPhone, якого очікують наші користувачі».


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Юристів закликали до відповідального використання ШІ

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!