ПолiтДумка

Швейцарія готова провести й другий Саміт миру для України

16 июня
22:23 2024

Швейцарія готова у разі потреби провести у себе і наступні зустрічі високого рівня про мир для України.

Про це заявила під час пресконференції за результатами першого Саміту миру у Бюргенштоці президентка Швейцарії Віола Амгерд, передає кореспондент Укрінформу.

«Наша підтримка форуму матиме продовження наших зусиль, спрямованих на те, щоб переговори продовжувалися і щоб ми негайно організували подальші зустрічі, наприклад, на технічному рівні, як це було передбачено у цих трьох важливих темах, які обговорювалися…І ми продовжуватимемо брати участь в обговоренні і, безумовно, будемо готові організувати зустрічі в Швейцарії, якщо цього захочуть», — прокоментувала Амгерд питання про подальшу підтримку Швейцарії України.

За її словами, це буде тривалий процес і його «потрібно проходити крок за кроком».

За словами Амгерд, ряд країн також заявили про готовність провести у себе другий Саміт високого рівня про мир для України.

«Зараз ми змогли провести тут хороші дискусії. Різні країни також заявили, що готові продовжувати співпрацювати в майбутньому і, можливо, організувати наступну конференцію. Однак це все ще потребує детальних обговорень. Тому було б передчасно називати країни сьогодні», — сказала вона.

Окремо Амгерд вказала на те, що Канада висловила готовність провести у себе конференцію з гуманітарного виміру на міністерському рівні.

Читайте також: Обговорюється проведення другого Саміту миру в Саудівській Аравії — Зеленський

«Є різні питання, які зараз обговорюються на більш технічному рівні, на рівні радників з національної безпеки. Жодних зобов’язань ще не прийнято, точніше, не ухвалено жодного рішення, але різні країни заявили про готовність брати участь, зокрема і країни БРІКС», — зазначила президентка Швейцарії.

При цьому вона підкреслила, що будь-які мирні ініціативи вітаються, але важливо, «що все повинно ґрунтуватися на міжнародному праві та Статуті ООН».

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток 16 червня завершився перший Саміт миру. У підсумковому комюніке відображена позиція учасників саміту з приводу трьох питань: ядерної безпеки, продовольчої безпеки та гуманітарного виміру – обміну полоненими та повернення викрадених українських дітей. Комюніке буде відкритим для приєднання.

Фото: Getty Images 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Марк Цукерберг поспілкувався з цифровою копією людини, яка стояла поруч — відео

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!