ПолiтДумка

Президентка Косова про агресію РФ проти України: Тепер наша черга дати відсіч

17 июня
11:43 2024

Президентка Косова Вйоса Османі сподівається, що світова спільнота прийде на допомогу Україні так само, як колись допомогла її країні.

Про це вона заявила на заключному пленарному засіданні Саміту миру у Швейцарії, передає кореспондент Укрінформу.

«Я також була депортована з дому, ховалася від обстрілів агресора в горах, тримаючи в руці маленьке радіо, слухала разом з багатьма іншими дітьми, поки лідери, як ви, обговорювали, чи прийти нам на допомогу, чи ні. Пізніше я стала біженкою, але ви все ж прийшли. Ваші країни не закрили очі на наші страждання», — сказала Османі.

За її словами, завдяки цьому вона отримала шанс повернутись додому. І діти України заслуговують на такий самий шанс.

«Агресія проти України нагадала всім у моїй країні про дві речі: по-перше, про жахливі й немислимі страждання, які приносить війна, і по-друге — про те, що тепер наша черга дати відсіч», — заявила президент Косова.

Вона висловила впевненість, що Україна переможе, «тому що ніхто і ніщо не може стояти на шляху народу, який прагне бути вільним».

Читайте також: Канада виділить $15 мільйонів на повернення українських дітей з РФ — Трюдо

На думку очільниці Косова, перемогу кують ті, хто має непохитне бажання, співчуття і єдність.

«Відлуння конфлікту не зникає з мовчанням гармат, тому потрібно буде також сприяти відновленню України в майбутньому. Це означає не лише відновлення будівель, а й духу тих, хто найбільше постраждав. Адже навіть через десятиліття ви побачите біль в очах матерів насильно зниклих дітей, тих, хто пережив сексуальне насильство, тих, хто втратив своїх рідних через війну», — сказала Османі та закликала не допустити ревізії історії.

Читайте також: Мексика на Саміті миру закликала долучити до перемовин Росію і вирішити гуманітарну кризу в Газі

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток 15 червня стартував перший Саміт миру. Учасники обговорюють ядерну і продовольчу безпеку, а також гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей.

Фото: МЗС Швейцарії


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Зеленський: План перемоги представлений Америці, і ми кожен пункт пояснили

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!