ПолiтДумка

НАТО будує міст до членства України в Альянсі — постпред США

27 июня
21:56 2024

Країни НАТО намагаються побудувати міст до членства України в Північноатлантичному альянсі, хоча на саміті у Вашингтоні вона ще не отримає запрошення.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила в четвер постійна представниця США при НАТО Джуліан Сміт відповідаючи на запитання The Washington Post під час організованого виданням обговорення пріоритетів НАТО в російсько-українській війні.

«Ми намагаємося, по суті, побудувати міст до членства, хоча Україна не отримає запрошення до Альянсу в липні цього року. Але ми наближаємо її до Альянсу, зосереджуючись на питаннях оперативної сумісності й модернізації, а також забезпечуючи необхідну координацію».

За словами Сміт, на саміті «будуть зроблені нові зусилля й започатковані нові ініціативи», які обговорюватимуться з президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також: Країни НАТО відновлюють оборонне виробництво для допомоги Україні — постпред США

Причини, чому Україна не отримає запрошення, вона пояснила так: «Була б надзвичайно складна ситуація, якби ми приймали нового члена до НАТО в той час, як його кордони фактично оскаржуються, – сказала вона. – Тому зараз ми зосереджені на тому, щоб допомогти Україні вигнати Росію з її території і покласти край цій війні. Це наш головний пріоритет на даний момент».

По-друге, додала вона, перш ніж приєднатися до Альянсу, будь-який кандидат має здійснити низку реформ, необхідних для членства.

«Україна зробила неймовірну річ, – зазначила Сміт. – Вона реформується під час повномасштабної війни». При цьому за останні місяці «досягнуто певного прогресу, особливо в питаннях прозорості та підзвітності».

Але в НАТО вважають, що «Україні ще є над чим працювати на цьому фронті», наголосила постпред США.

Як повідомлялося Укрінформ у Вашингтоні 9–11 липня відбудеться саміт НАТО, який, за даними Держдепу, має підкреслити можливості для повної інтеграції України в західні структури, створити прямий та ефективний міст для її членства в Альянсі та обговорити шляхи для успіху України на полі бою.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

ЗСУ вперше захопили новий російський дрон на оптоволокні

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!