ПолiтДумка

Покарання Росії за вчинені злочини є неминучим — постпред України при ОЗХЗ

10 июля
04:06 2024

Постійний представник України при Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) Олександр Карасевич переконаний, що покарання Росії за вчинені злочини є невідворотним.

Про це він сказав в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі після початку 106-ї сесії Виконавчої ради ОЗХЗ.

“Україна разом з міжнародними партнерами докладатиме зусиль задля притягнення РФ до відповідальності. Невідворотність покарання за вчинені злочини є неминучою”, — зазначив Карасевич.

9 липня в Гаазі розпочалася 106-та сесія Виконавчої ради ОЗХЗ. Під час виступу Карасевич засудив збройну агресію Росії проти України та привернув увагу до фактів порушення з боку РФ норм міжнародного права, Конвенції про заборону хімічної зброї в частині застосування проти України небезпечних хімічних речовин та хімічних засобів боротьби із заворушеннями.

У рамках заходу глава делегації України наголосив, що наша держава є відповідальним членом ОЗХЗ, сумлінно виконує зобов’язання за Конвекцією про заборону хімічної зброї та готова робити посильний внесок задля зміцнення верифікаційного режиму за Конвенцією та зміцнення її подальшої імплементації з боку усіх держав-учасниць.

Також було наголошено на невідворотності покарання держави-агресора за воєнні злочини та злочини проти людяності.

Постпред України відзначив важливість консолідації міжнародних зусиль з метою подальшої ізоляції РФ на міжнародній арені, унеможливлення зайняття посад представниками держави-агресора в Технічному секретаріаті ОЗХЗ. Окремий наголос був зроблений на неприйнятності обрання РФ до складу Виконавчої ради на 2025-2027 роки.

На підтримку України виступили делегації країн ЄС, США, Великої Британії, Нової Зеландії, Австралії, Республіки Корея, Японії, Чилі та інших держав.

Читайте також: Україна поінформувала Організацію із заборони хімзброї про системні порушення Росії

Українська сторона висловила вдячність генеральному директору та Технічному секретаріату ОЗХЗ за надання технічної допомоги України у зміцненні спроможностей компетентних державних органів ефективно реагувати на факти застосування державою-агресором хімічної зброї проти Сил безпеки та оборони.

Як повідомляв Укрінформ, Росія втратила своє місце у Виконавчій раді ОЗХЗ. За результатами голосування, проведеного в ході 28-ї конференції держав — учасниць організації від Східноєвропейської групи місця у виконавчій раді ОЗХЗ отримали Литва, Польща та Україна.

Фото: ОЗХЗ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

У Раді зареєстрували постанову про виключення з комітетів депутатів Одарченка і Дмитрука

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!