ПолiтДумка

Італія розглядає можливість збільшення допомоги Україні до 2% ВВП — Кондратюк

10 июля
11:09 2024

Італія розглядає можливість збільшити допомогу Україні у боротьбі з російським агресором до 2% ВВП.

Про це повідомила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Італія розглядає можливість збільшити допомогу Україні до 2% ВВП! Про це говорили на зустрічах з головою Комісії Сенату Італії з питань оборони та міжнародних зв’язків Стефанією Краксі та головою Комісії з питань європейської політики Джуліо Терці», — поінформувала вона.

Віцеспікерка парламенту наголосила, що Україна очікує на дієву реакцію Італії на нещодавню ракетну атаку РФ та обстріл дитячої лікарні «Охматдит».

За її словами, у фокусі уваги сторін під час зустрічей — підтримка Італією подальшої європейської інтеграції України.

Кондратюк відзначила, що Україна вдячна за підтримку у схваленні Європейською Радою переговорних рамок.

«Ми вдячні Італії за 8 пакет військової допомоги та передачу двох систем ЗРК SAMP/T для захисту українського неба, мирних громадян та цивільної інфраструктури. Маємо надію 9-й пакет буде ще більш потужним», — підкреслила вона.

Читайте також: Італія має намір відігравати провідну роль у майбутній відбудові України — посол

«Я наголосила, що Росія була є і залишається найбільшою загрозою безпеці країн ЄС і НАТО. Тому дуже важливо, щоби наші партнери нарощували власні видатки на оборону, а також обсяги військової підтримки Україні. Мої колеги запевнили мене, що Італія буде робити все можливе, щоби збільшити обсяг допомоги Україні до 2% ВВП!», — акцентувала Кондратюк.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із президентом Сенату Італії Іньяціо Ла Руссою та запропонував йому реалізувати спільний проєкт з відбудови України під патронатом італійського парламенту.

Фото: Олена Кондратюк/Фейсбук


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Умєров провів зустріч із міністром оборони Італії

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!