ПолiтДумка

Литва планує створити посаду аташе з питань транспорту в Україні

10 июля
13:30 2024

Міністерство комунікацій і транспорту Литви пропонує заснувати посаду транспортного аташе Литви при Посольстві країни в Україні. Якщо таку ініціативу схвалять на рівні уряду, аташе розпочне роботу вже в жовтні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LRT.

За повідомленням відомства, у Києві пропонується створити новий портфель, щоб диверсифікувати експорт послуг країни після втрати раніше важливих ринків Росії та Білорусі, допомогти транспортно-логістичним компаніям знайти нових постачальників і напрямки імпорту сировини, матеріалів для створення альтернативних ланцюжків поставок в обхід Росії та Білорусі.

Новий аташе сприятиме розвитку транспортного коридору від Балтійського до Чорного та Егейського морів — через Україну.

Читайте також: Литва просить у ЄС €16 мільйонів на посилення кордону з Росією

Зазначається, що це буде шостий транспортний аташе Литви. Наразі один із них працює в Польщі та Казахстані, ще троє — у постійному представництві Литви в Брюсселі.

Як повідомлялося, наприкінці червня литовська Державна рада оборони ухвалила рішення про виділення не менш 0,25% свого ВВП на оборонну й безпекову підтримку України.

Фото: @GitanasNauseda


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

ЗСУ довели, що ми не збираємося капітулювати — Україна в ОБСЄ

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!