ПолiтДумка

Столтенберг: Підтримка України — не благодійність, це відповідає нашим безпековим інтересам

10 июля
23:42 2024

Одним з важливих питань, яке лідери країн НАТО розглянуть на саміті у Вашингтоні, буде продовження військової допомоги Україні, яка не є благодійністю, оскільки відповідає інтересам самого Альянсу.

Про це, відкриваючи перше пленарне засідання Північноатлантичної ради на вищому рівні, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми збільшимо нашу підтримку для України шляхом заснування (механізму – ред.) координації НАТО щодо військової допомоги та тренування та шляхом забезпечення стабільної підтримки протягом тривалого часу. Підтримка України не є благодійністю, це відповідає нашим власним інтересам з безпеки», — наголосив керівник НАТО.

Він зауважив, що під час першої сесії зустрічі лідери Альянсу прийматимуть важливі рішення щодо майбутнього спільної безпеки та зміцнення колективної оборони.

Столтенберг нагадав, що наразі 23 країни НАТО досягли визначеної мети витрат на оборону – щонайменше 2% від ВВП, тоді як у 2014 році цей показник мали лише три країни-союзниці.

Читайте також: Найкращою гарантією безпеки для України стане п’ята стаття НАТО — Столтенберг

Ще одним важливим питанням, за його словами, буде розгляд шляхів посилення партнерства з країнами Індо-Тихоокеанського регіону – Австралією, Новою Зеландією, Японією і Південною Кореєю.

Як повідомлялося, у Вашингтоні відбувається ювілейний 75-й саміт НАТО, одним з головних питань якого є нарощування військової допомоги для України.

Фото: nato.int 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Новий смартфон iPhone 17 Slim отримає ультратонкий OLED-екран

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!