ПолiтДумка

Європейські лідери підтвердили на саміті в Британії підтримку енергетики України

18 июля
21:33 2024

На саміті Європейської політичної спільноти глави держав та урядів підтвердили зобов’язання підтримувати Україну, включаючи підтримку її енергетичних потреб напередодні зими та боротьбу з суднами, які допомагають Росії уникати санкцій.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер під час пресконференції за результатами 4-го саміту Європейської політичної спільноти у Бленгеймському палаці у Вудстоку.

«Я радий повідомити, що ми провели дуже успішний і продуктивний саміт, в якому взяли участь 46 європейських лідерів, включно з Президентом Зеленським, який виступив на пленарному засіданні сьогодні вранці. Ми ще раз обговорили наше зобов’язання підтримувати Україну, дуже важливе зобов’язання, яке сьогодні знову було підтверджено, включаючи підтримку її енергетичних потреб напередодні зими та боротьбу із суднами, які допомагають Росії уникати санкцій», — сказав він.

Стармер наголосив, що потрібно чітко усвідомлювати, що Україна бореться не лише за український народ, але й за європейські народи, за свободу, демократію і верховенство права. «І наша безпека, таким чином, починається в Україні. Тому ми ще раз пообіцяли Президенту Зеленському, що будемо стояти з Україною, як ми це робили раніше, і будемо підтримувати Україну, як ми це робили, стільки часу, скільки це буде потрібно», — наголосив британський прем’єр.

Він наголосив, що підтримка України «лишається такою ж сильною, як і була», й, вочевидь, «стала ще сильнішою завдяки тому, що сьогодні тут присутні 46 європейських лідерів».

Читайте також: Британія додала до санкційного списку ще 11 суден за перевезення нафти з РФ

Стармер підкреслив, що Велика Британія продовжуватиме відігравати провідну роль у підтримці зусиль України з відбиття російської агресії. «Я дуже пишаюся тією роллю, яку ми відіграли по відношенню до України. Це була провідна роль. І це заслуга попереднього уряду, з яким ми об’єдналися в цьому питанні і продовжили цю роботу», — сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у Великій Британії проходить 4-й саміт Європейської політичної спільноти. Участь у ньому беруть 47 голів держав і урядів: 27 країн-членів Євросоюзу та 20 інших країн континенту.

Президент Володимир Зеленський бере участь у саміті, на полях якого також проведе низку двосторонніх зустрічей.

Фото: Simon Dawson


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Украина выиграла ключевой матч с Афганистаном и вышла в плей-офф ЧМ по футзалу

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!