ПолiтДумка

Воррен Баффетт продав половину своїх акцій компанії Apple

04 августа
01:09 2024

Фінансовий холдинг Berkshire Hathaway американського мільярдера Воррена Баффетта продав майже половину своїх акцій Apple — близько 49% від обсягу, що належав структурі. Пакет, що залишився, — приблизно 400 млн акцій — оцінюється в $84,2 млрд, передає The Wall Street Journal.

Це сталося у другому кварталі і сталося за масовим продажем інших цінних паперів. Лише у квітні-червні Berkshire продала акцій на $75,5 млрд, через що її грошовий запас збільшився до рекордних $276,94 млрд.

Продаж акцій та величезний обсяг грошей відображають складнощі з пошуком Баффеттом досить вигідних інвестицій, які обіцяли б гарний прибуток. Компанія продає акцій більше, ніж купує, вже сьомий квартал поспіль.

Американський фондовий ринок зростає: індекс S&P500 торгувався на рівні, що майже в 16 разів перевищував середній показник за два десятиліття.

Баффетт поділився своїм баченням ситуації у травні, на щорічних зборах акціонерів Berkshire.

Ми б із задоволенням витратили [накопичені гроші], але ми не витрачатимемо їх, якщо не будемо впевнені, що наші дії пов’язані з дуже невеликим ризиком і можуть принести нам багато грошей.

Значна частина інвестпакету Berkshire Hathaway припадає на п’ять компаній Apple, Bank of America, American Express, Coca-Cola і Chevron. У лютому Berkshire Hathaway повідомила про скорочення свого пакету акцій Apple.

З 2018 року папери Apple зросли на 367%, однак останнім часом темпи приросту вартості акцій компанії стали відставати від інших технологічних корпорацій. З початку року акції Apple навіть знизилися на 4%. Папери компанії зараз займають приблизно п’яту частину портфелі Berkshire Hathaway.

93-річний Баффетт — шостий у рейтингу найбагатших людей світу, який складає Forbes. Його статки оцінюють у $133 млрд. З 2020 року статки Баффетта зросли вдвічі. Мільярдер отримав прізвисько «Оракул з Омахи», що натякає на його походження та вкрай успішні інвестиційні рішення.

На початку травня Воррен Баффетт офіційно представив свого наступника.

Источник: podrobnosti.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Меморандум між Україною і Туреччиною посилить оборонний потенціал обох країн — Умєров

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!