ПолiтДумка

Ексдепутата Сольвара засудили до трьох років в’язниці

26 августа
20:40 2024

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду засудила до трьох років позбавлення волі колишнього народного депутата за незаконне отримання компенсації на витрати за винайм номера у готелі «Київ».

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Телеграмі.

«Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокурора на вирок ВАКС від 14 червня 2021 р., яким народного депутата VIII скликання було визнано невинуватим у незаконному отриманні компенсації на витрати за винайм номера у готелі «Київ». Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора САП та постановив новий вирок, яким колишнього нардепа визнано винуватим у вчиненні злочину», — йдеться у повідомленні.

Відповідно до вироку, особі призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади (окрім виборних) строком на 1 рік та зі штрафом у розмірі 8500 гривень.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного суду протягом трьох місяців.

У САП зауважили, що Апеляційна палата ВАКС уже вдруге скасувала виправдувальний вирок нардепу. Раніше, 22 вересня 2022 року, суд постановив обвинувальний вирок стосовно вказаної особи. Однак Об’єднана палата Верховного Суду скасувала це рішення та скерувала справу на новий розгляд до Апеляційної палати ВАКС.

Читайте також: У Регламентному комітеті ВР кажуть, що законних підстав забрати мандат у Дмитрука немає

Як повідомлялося, прокурори САП та детективи НАБУ у грудня 2019 року оголосили підозру народному депутату VIII скликання Руслану Сольвару. Йому інкримінували незаконне отримання понад 360 тисяч грн компенсації на витрати за винайм житла попри наявність квартири у Києві.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Розкрито, навіщо на вашому смартфоні потрібен режим польоту

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!