ПолiтДумка

Кулеба після ранкового обстрілу закликає Захід скасувати обмеження на удари вглиб Росії

02 сентября
14:18 2024

Очільник МЗС зазначив, що сьогодні вранці, коли люди спали, Росія запустила по Україні 35 ракет і 23 безпілотники. Деякі з балістичних ракет були північнокорейськими KN-23.

«Режими у Пхеньяні та Москві не мають жодних обмежень на далекобійні удари по будь-якій точці України. Водночас захищаючись від цих двох варварських воєнних машин, Україна змушена воювати зі зв’язаними за спиною руками. Хіба це не абсурд? Партнерам України давно час облишити безпідставні побоювання і зняти обмеження на законне право України на самооборону відповідно до Статуту ООН, яке включає в себе право завдавати ударів по будь-яких законних військових цілях на території РФ», — заявив Кулеба.

Він також зауважив, що використання Росією північнокорейських боєприпасів у війні проти України не лише порушує міжнародне право і ставить під загрозу життя українців, але й може суттєво погіршити безпекову ситуацію на Корейському півострові, в Азійсько-Тихоокеанському регіоні та в світі.

Читайте також: Росія не поважає жодну релігію: Зеленський показав пошкодження мечеті у Києві після обстрілу

«Зростаюча військова співпраця між Путіним і Кімом становить серйозну загрозу безпеці як для Європи, так і для Азії. Ми закликаємо наших азійських партнерів розглянути можливість збільшення військової допомоги Україні. Чим сильнішою буде Україна і чим менш успішними будуть російський і північнокорейський диктатори, тим стабільнішою і безпечнішою будуть і Європа, і Азія», — наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Київської міської військової адміністрації, зранку 2 вересня ППО знищила в повітряному просторі столиці більш як 10 крилатих ракет та близько 10 балістичних ракет, а також ударний безпілотник.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Стефанчук обговорив із депутатами парламенту Італії оборонні потреби України

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!