ПолiтДумка

У ЄС назвали головну мету санкцій проти Росії

18 сентября
18:37 2024

Санкції не є «чарівною пігулкою», а їхня мета — зробити так, щоб РФ було складніше, повільніше та дорожче підживлювати власну військову машину.

Як передає Укрінформ, про це заявив спеціальний представник ЄС з питань санкцій Девід О’Салліван, повідомляє Reuters.

Представник ЄС Девід О’Салліван сказав, що санкції не є «чарівною пігулкою», а їх метою було зробити важчим, повільнішим та дорожчим для Росії фінансувати свою військову машину. Він додав, що не має ілюзій щодо можливості обходу запроваджених обмежень, і що включення до списку компаній, які продають до РФ товари подвійного призначення, часто є спробою «вдарити крота».

Санкції ЄС мають бути націлені на фінансові установи, які підтримують потоки товарів військового призначення до РФ, а також постачання продуктів, вироблених у Південно-Східній Азії західними дочірніми компаніями, додав представник ЄС щодо санкцій.

За його словами, ЄС досяг успіхів у скороченні обходу санкцій через країни Центральної Азії, і скорочення цих потоків стало очевидним після дипломатичних зусиль з Казахстаном, Узбекистаном, Вірменією та іншими. Однак перед ним стоїть складніше завдання — зупинити подібні потоки у Південно-Східній Азії, де країни є виробниками, а не просто транзитними станціями.

«Значна частина продукції, що проходить через Китай, виробляється дочірніми підприємствами західних компаній у Південно-Східній Азії», — сказав О’Салліван, виступаючи на заході в Брюсселі.

За його словами, йдеться про визначення фінансових установ, які потенційно фінансують постачання військової продукції до РФ.

«У разі виявлення подібних випадків з цими установами зв’яжуться і повідомлять… якщо вони не припинять, то ризикують потрапити до списку. США вже робили це з великим успіхом у трьох випадках на початку року. Ми починаємо збирати інформацію та порівнювати результати», — зазначив посадовець.

Зростаючою проблемою в ЄС стала необхідність гармонізації реалізації 14 пакетів санкцій блоку у 27 державах-членах.

Читайте також: ЄС розглядає три варіанти продовження санкцій щодо заморожених активів РФ — Reuters

За його словами, незважаючи на обмеження, заходи ЄС та західних держав підштовхнули РФ до військової економіки, що вплине на економічне майбутнє країни та стане все більш очевидним у найближчій перспективі.

Як повідомлялося, міжнародний спеціальний посланник з питань виконання санкцій ЄС Девід О’Салліван почав виконувати обов’язки з січня. Це був його перший офіційний візит до Києва після призначення на посаду.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Японська компанія ICOM заперечила свою причетність до виготовлення рацій, які вибухнули в членів «Хезболли»

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!