ПолiтДумка

Microsoft та BlackRock створюють фонд на $30 мільярдів для розвитку інфраструктури штучного інтелекту

19 сентября
03:32 2024

Компанії Microsoft та BlackRock оголосили про створення фонду на суму понад $30 мільярдів для інвестування в інфраструктуру штучного інтелекту, зокрема у будівництво центрів обробки даних та енергетичних проектів.

Про це пише Reuters.

Ця ініціатива має на меті підтримку розвитку потужних AI-моделей, які потребують значних обчислювальних ресурсів та високого рівня енергоспоживання.

Оскільки моделі штучного інтелекту, особливо ті, що використовуються для глибокого навчання та масштабної обробки даних, вимагають тисячі обчислювальних чіпів для досягнення необхідної потужності, попит на спеціалізовані центри даних різко зростає. Фонд, що має назву Global AI Infrastructure Investment Partnership, спрямований на зміцнення ланцюгів постачання штучного інтелекту та забезпечення стабільних джерел енергії.

У партнерстві з Microsoft та BlackRock також бере участь інвестиційна компанія MGX, що отримує підтримку з Абу-Дабі, яка стане генеральним партнером фонду. Nvidia, компанія з виробництва AI-чіпів, надасть експертну підтримку.

Очікується, що загальний обсяг інвестицій, враховуючи боргове фінансування, досягне до $100 мільярдів, з основним акцентом на США та країнах-партнерах.

Источник: mind.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Нові iPad у 2025 році можуть бути оснащені розробленим Apple Wi-Fi-чіпом

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!