ПолiтДумка

На участі Росії у другому Саміті миру наполягали головні союзники України — Зеленський

21 сентября
14:03 2024

Президент України Володимир Зеленський заявив, що погодився на участь Росії у другому Саміті миру через те, що на цьому наполягали головні союзники України.

Про це глава держави сказав під час зустрічі з журналістами, передає Укрінформ.

«Ми заявили, що готові бачити Росію на другому Саміті, тому що всі наші союзники, включаючи найближчих, які на нашому боці і завжди проти російської агресії, — всі сказали, що Росія повинна бути на другому Саміті. Бо воює Росія проти України. Не може без однієї зі сторін бути закінчення війни», — зазначив Зеленський.

У зв’язку з цим, за словами Президента, нині триває активна робота «над нашим планом, три пункти уже підготовлені — зустрічі в онлайн форматі відбулись».

Читайте також: Шольц: Війна має закінчитися відновленням принципів ООН

«Ще будуть зустрічі офлайн і онлайн. І, як ми сказали на початку листопада, весь план буде готовий. Це буде старт і фундамент для того, щоб говорити у будь-якому форматі з Росією. У будь-якому форматі, з будь-якими її представниками, бо буде план і є що показати. Якщо їм не подобається, буде зрозуміло їх реакція на конкретику, а не просто взагалі — ми нічого не хочемо і будемо продовжувати війну. Хоча я вважаю, на сьогодні вони саме так і хочуть, просто продовжувати», — зауважив Зеленський.

Читайте також: Потрібен глобальний дипломатичний фронт: Сибіга звернувся до країн, які не брали участі в Саміті миру

Як повідомляв Укрінформ, 15-16 червня у швейцарському місті Бюргеншток пройшов перший Саміт миру, участь у якому взяли 92 країни та вісім міжнародних організацій.

Усі учасники саміту підтримали територіальну цілісність України. На той час спільне комюніке підписали 80 країн і чотири організації. Згодом до нього приєдналася ще низка країн та організацій.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Первая Лига: Вирт начинает с поражения, Агробизнес уже на семиматчевой серии побед

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!