ПолiтДумка

У Білому домі розповіли про очікування від зустрічі Байдена із Зеленським

24 сентября
22:02 2024

На зустрічі в Білому домі президенти України і США обговорять нинішню ситуацію на полі бою, готовність Америки підтримувати Україну й далі, а також План перемоги, підготовлений Володимиром Зеленським.

Про це розповіла журналістам у президентському літаку речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я очікую, що лідери обговорять стан війни, останні події на полі бою, а також рішучу підтримку Сполученими Штатами України та її захисту від російської агресії», — зазначила представниця Білого дому.

Вона підкреслила, що впродовж останніх двох місяців адміністрація США була особливо зосереджена на тому, щоби допомогти Україні посилити протиповітряну оборону та захистити свою енергетичну мережу від російських ударів.

«Президент (Джо Байден – ред.) також очікує почути від Президента Зеленського стратегічне планування на найближчі місяці», — зазначила Жан-П’єр.

За її словами, чинна адміністрація в Вашингтоні неодноразово підтверджувала свої зобов’язання непохитно підтримувати Україну, поки вона не переможе.

«Тож, я очікую, що ви почуєте більше про це в четвер», — підкреслила речниця Білого дому.

Вона також поінформувала, що на зустрічі очікується обговорення Плану перемоги, який Президент Зеленський пообіцяв представити американському керівництву.

Читайте також: Байден в ООН: Ми не можемо втомитися та відмовитися від підтримки України

«Ми підтримуємо прагнення України до справедливого, міцного та всеосяжного миру в цій війні. І Президент (Байден — ред.) має намір забезпечити українських військових технікою, необхідною для зміцнення їхніх позицій», — зазначила Жан-П’єр.

Як повідомляв Укрінформ, зустріч президентів США й України запланована в четвер у Білому домі.

Фото: ОП


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Арне Слот: Кьеза пока не осилит 90 минут игры за Ливерпуль

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!