ПолiтДумка

Президент Латвії закликав ООН активніше реагувати на злочини Росії проти українських дітей

25 сентября
06:41 2024

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що ООН повинна зайняти активнішу позицію стосовно депортації українських дітей до Росії та їх протизаконного всиновлення.

Про це Рінкевичс сказав у виступі перед Генасамблеєю ООН у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він нагадав, що вже третій рік триває жорстока, неспровокована агресія Росії проти України. Ситуація ускладнюється тим, що агресор є ядерною державою та постійним членом Радбезу ООН. Крім того, ця війна вже вкрай негативно впливає на глобальну безпеку, в тому числі в окремих сферах – ядерній, продовольчій.

Президент Латвії окремо зупинився на порушенні країною-агресоркою прав українських дітей: «Примусові депортації та протизаконні усиновлення українських дітей у Росії викликають серйозне занепокоєння. Закликаємо ООН зайняти активнішу позицію в цьому питанні. Ми сприятимемо, наскільки зможемо, поверненню українських дітей».

Читайте також: Україна розслідує близько 4000 справ про воєнні злочини Росії щодо дітей — Костін

Окрім цього, латвійський лідер торкнувся і теми реформування Ради Безпеки ООН. Він зазначив, що потрібно збільшити кількість постійних членів Радбезу, а також зробити так, щоб жодна держава не мала права вето в Радбезі. «Особливо, якщо йдеться про конфлікти, в яких беруть участь самі члени Ради Безпеки. Саме таким чином можна досягти того, щоб вони виконували свої зобов’язання щодо захисту мира та безпеки», — підкреслив Рінкевичс.

Як повідомляв Укрінформ, на Саміті майбутнього у рамках заходів високого рівня Генасамблеї ООН Рінкевичс закликав переглянути роботу безпекових структур ООН, у першу чергу Ради безпеки, причому в найкоротші терміни.

Фото: ООН


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Умєров зустрівся з послами країн G7 — говорили про фронт і прозорість оборонних закупівель

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!