ПолiтДумка

Інтернет-шахраї ошукали прикарпатку майже на 22 тисячі гривень

25 сентября
17:13 2024

Щодня аферисти поширюють фейки про соціальні виплати від імені сторінок державних організацій, чим вводять громадян в оману. Шахраї надсилають повідомлення з фішинговим посиланням, де начебто можна оформити таку виплату.

У аферу з так званою «допомогою» потрапила 51-річна мешканка Івано-Франківська. За словами потерпілої, у месенджері вона отримала повідомлення щодо надання матеріальної допомоги начебто від міжнародної організації. Для її отримання необхідно перейти на сайт та зазначити реквізити банківської картки.

Як виявилось, шахраї надіслали фішингове посилання і після того, як потерпіла виконала всі умови для отримання допомоги, з її карти зникло майже 22 тисячі гривень.

Дану подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліція закликає громадян бути обачними та радить:

– отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел;

– ніколи не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах, а також налаштуйте контроль руху коштів (підключіть SMS-інформування, встановіть ліміти на операції);

– якщо дані платіжної картки помилково введено на шахрайському веб-сайті – НЕГАЙНО заблокуйте платіжну картку за допомогою мобільного застосунку, гарячої лінії банку (телефон зазначено на звороті картки) або через інтернет-банкінг.

Источник: gk-press.if.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Фибромиалгия: 10 способов проявления — health info

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!