ПолiтДумка

YouTube видаляє пісні від Adele, Nirvana та інших через суперечку SESAC

30 сентября
09:30 2024

Деякі з найпопулярніших і прослуховуваних музичних файлів на YouTube і YouTube Music зникли в суботу, замість них з’явилося коротке повідомлення:

Відео недоступне

Це відео містить вміст від SESAC. Він недоступний у вашій країні.

Ймовірно, це не те, на що люди очікували, коли намагалися транслювати «Rolling in the Deep » Адель або інші пісні таких різних виконавців, як Кендрік Ламар, Брітні Спірс, Green Day, Kanye West і Burna Boy.

Це залишає два запитання: що таке SESAC і коли музика повернеться?

Сторінка YouTube для пісні Адель «Hello», на якій зображена пісня, відсутня з повідомленням «Це відео містить вміст від SESAC. Він недоступний у вашій країні».


Скріншот: YouTube

SESAC розшифровується як Товариство європейських сценічних авторів і композиторів, яке існує з 1930 року і, згідно з його веб-сайтом, «…наразі ліцензує публічне виконання понад 1,5 мільйона пісень від імені своїх 15 000+ авторів пісень, композиторів. і музичні видавці».

Це менше, ніж подібні організації, як-от BMI та ASCAP, але SESAC містить багато відомих артистів у своєму портфоліо. У 2017 році його придбала приватна інвестиційна компанія Blackstone.

Трохи важче відповісти на запитання, коли припиниться заборона SESAC на музику на YouTube і YouTube Music або навіть яку музику було видалено.

SESAC має доступну для пошуку базу даних свого репертуару , хоча не всі перелічені там пісні, здається, були видалені. На сайті навіть доступний PDF-файл на 44 267 сторінок, якщо ви хочете прочитати повний список. Але не на всі пісні це вплинуло однаково. Хоча один запис для пісні Каньє Веста “Power” заблоковано, на момент написання цієї статті версія музичного відео продовжує транслюватися.

Організація ліцензування публічно не коментувала, але YouTube відповів на запит The Verge , як пише прес-секретар Маріана де Феліче:

Ми провели добросовісні переговори з SESAC щодо поновлення нашої існуючої угоди. На жаль, незважаючи на всі наші зусилля, ми не змогли досягти рівноправної угоди до закінчення терміну дії. Ми дуже серйозно ставимося до авторських прав, тому вміст, представлений SESAC, більше не доступний на YouTube у США. Ми ведемо активні переговори з SESAC і сподіваємося досягти нової угоди якомога швидше.

Згідно з неназваним джерелом, на яке посилається Variety , це може бути переговорна тактика YouTube, оскільки, за їх словами, «попередня угода фактично закінчується лише наступного тижня».


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Публічний тиск інших країн на РФ пришвидшить повернення українських полонених — депутат

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!