ПолiтДумка

Сибіга їде з візитом в Угорщину — у планах зустріч із Сійярто

30 сентября
09:53 2024

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга 30 вересня відвідає з робочим візитом Угорщину для участі в двосторонніх переговорах з угорським колегою Петером Сійярто.

Про це йдеться у повідомленні МЗС, передає Укрінформ.

Зазначається, що ключовими темами обговорення стануть розвиток добросусідських відносин, реалізація спільних проєктів, зокрема, у сферах економіки, прикордонної інфраструктури, захисту прав національних меншин, просування до вступу України в ЄС та НАТО, Формула миру як шлях до справедливого завершення російської агресії.

За підсумками перемовин очільники зовнішньополітичних відомств зроблять заяви для преси.

МЗС наголосило, що візит до Угорщини є продовженням першого регіонального турне новопризначеного міністра закордонних справ, метою якого є налагодження прагматичної та передбачуваної політики добросусідства та просування до стратегічної мети членства України в ЄС і НАТО.

Читайте також: Сибіга закликав запросити Україну на саміт G20 у Ріо-де-Жанейро

Як повідомляв Укрінформ, Угорщина заявила про готовність взяти участь в інавгураційній зустрічі ініціативи «Друзі миру» в Нью-Йорку, яку очолюють Китай і Бразилія із закликом якнайшвидше розпочати мирні перемовини для припинення війни в Україні.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Уйти, чтобы вернуться: Тьяго Алькантара снова войдет в тренерский штаб Барселоны

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!