ПолiтДумка

Актуалізації потребують дані щодо 14 тисяч виборчих дільниць — ЦВК

30 сентября
21:39 2024

Центральна виборча комісія заявляє, що актуалізації потребують дані щодо близько 14 тисяч виборчих дільниць, утворених на постійній основі, що становить 43% від загальної їх кількості.

Про це йдеться у коментарі ЦВК у зв’язку з появою інформації про нібито підготовку до виборів після ухвалення нею постанови про часткове відновлення функціонування Державного реєстру виборців у частині обліку виборчих дільниць, що існують на постійній основі, передає Укрінформ.

«Пояснюємо. Комісія є постійно діючим органом, до повноважень якої також належать обов’язки з забезпечення ведення та функціонування ДРВ», — зазначається в повідомленні.

ЦВК заявила, що впродовж 2022 та 2023 років вже провела низку технологічних й організаційних заходів щодо роботи ДРВ, і у ході їх реалізації з’ясувалося, що актуалізації потребують дані щодо близько 14 тис. виборчих дільниць, утворених на постійній основі, що становить 43% від загальної їх кількості.

Читайте також: Заступник голови ЦВК пояснив, чому ухвалили постанову про облік виборчих дільниць

Це пов’язано з тим, що було встановлено: понад 11,5 млн випадків зміни виборчої адреси виборців, тобто понад 33% записів про виборців у базі даних Реєстру; близько 33 тис. випадків перейменування та понад 3 тис. найменування нових вулиць; майже 87 тис. нових житлових будинків, які не віднесено до меж жодної виборчої дільниці, вказують у ЦВК.

Крім того, за наявною у Комісії інформацією, зруйновано або пошкоджено більш ніж 7,5 тис. приміщень для голосування та/або приміщень ДВК.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови ЦВК Сергій Дубовик наголосив, що постанову «Про відновлення функціонування автоматизованої інформаційно-комунікаційної системи “Державний реєстр виборців” у частині обліку виборчих дільниць, на постійній основі» ухвалили передусім для оновлення даних Державного реєстру виборців.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Компанія Apple відмовилася від ідеї інвестувати в OpenAI

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!