ПолiтДумка

Новий генсек НАТО не став прогнозувати, коли Україна отримає запрошення до альянсу

02 октября
01:05 2024

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте, відповідаючи на запитання журналістів, заявив, що важко передбачити, коли альянс зможе запросити Україну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Рютте сказав у вівторок на першій пресконференції у Брюсселі після церемонії передання повноважень генсека Альянсу від свого попередника – Єнса Столтенберга.

«Треба дивитися на розвиток подій у наступні шість місяців, рік, два роки, також у контексті можливого майбутнього членства України в НАТО. Зараз, на цьому етапі дуже складно передбачити, як складуться усі обставини», — сказав він.

Рютте також відзначив, що чим більше партнери України зараз допомагатимуть їй, тим швидше війна закінчиться. «Путін має зрозуміти, що ми не здамося, що ми хочемо, щоб Україна вистояла», — сказав генсек.

Читайте також: Рютте: Інвестиції у підтримку України значно менші, ніж якби нам напряму довелося боротися із Путіним

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня у брюссельській штаб-квартирі НАТО відбувається церемонія передання повноважень від генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга до нового очільника Альянсу – колишнього прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

Фото: AA


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Boeing розглядає можливість розміщення нових акцій, щоб залучити $10 мільярдів

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!