ПолiтДумка

iPhone 16 Pro Max контрабандою ввозять до Індії, щоб уникнути високих цін у країні

06 октября
17:32 2024

Офіційні особи в аеропорту Делі повідомили, що вони вилучили загалом 38 одиниць iPhone 16 Pro Max у двох окремих інцидентах в один і той же день.

Спочатку група з чотирьох пасажирів, які прибули з Дубая, намагалася сховати 12 одиниць iPhone 16 Pro Max, загорнувши їх у паперові серветки. Пізніше того ж дня інша пасажирка, яка прибула з Гонконгу до того ж аеропорту, намагалася провезти контрабандою 26 моделей iPhone 16 Pro Max у своїй косметичці.

Якби вся контрабанда була успішною, сума податку, яку уряд втратив би, склала б близько $14,000. Це пов’язано з тим, що різниця у вартості iPhone в інших країнах порівняно з роздрібною ціною в Індії може бути більше ніж $500 понад базову ціну в США.

Для порівняння, базовий iPhone 16 Pro Max продається за $1,199 у США, тоді як в Індії базова ціна становить $1,724, або 144,900 рупій.

Різниця в ціні головним чином пояснюється тим, що Індія встановлює високий імпортний податок на певні пристрої, такі як iPhone. Метою є заохочення компаній виробляти пристрої в межах країни, що спочатку було однією з причин, чому Apple почала виготовляти iPhone в Індії для місцевого продажу.

Apple зараз все частіше виробляє iPhone в країні, але більшість з них призначена для експорту і тому не підлягає оподаткуванню. Однак у листопаді 2023 року індійський уряд розпочав розслідування, яке може призвести до того, що Apple зіткнеться з вимогою сплатити податок у розмірі 600 мільйонів доларів, пов’язаний з її обліковими практиками щодо місцевої дочірньої компанії, яка купує iPhone для місцевого перепродажу.

Усі 38 iPhone були конфісковані митними службами. Наразі невідомо, чи будуть висунуті звинувачення контрабандистам, а також як ці 38 пристроїв у той самий день порівнюються з попередніми рівнями контрабанди в країну.

Источник: yablo.tech


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Умєров обговорив із міністром оборони Нідерландів навчання екіпажів та постачання озброєння для F-16

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!