ПолiтДумка

Рада ухвалила зміни до євроінтеграційного закону про адмінпроцедуру

11 октября
00:45 2024

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з прийняттям Закону України «Про адміністративну процедуру».

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

За словами парламентарія, законопроєкт №10161 ухвалено 277 голосами.

Документ спрямований на приведення законодавчих актів України, які регулюють адміністративні правовідносини, у відповідність до зазначеного закону.

Крім того, прийняті зміни спрямовані на усунення колізій між нормами Закону «Про адміністративну процедуру» і спеціальними законодавчими актами, а також наближення законодавства України до стандартів країн Європейського Союзу, де діють уніфіковані правила адміністративних процедур.

Читайте також: Шмигаль: Не пізніше кінця 2025 року маємо бути готовими до вступу в ЄС

Як повідомлялося, у першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з прийняттям Закону України «Про адміністративну процедуру» ухвалено 20 грудня 2023 року.

15 грудня 2023 року набрав чинності Закон «Про адміністративну процедуру», який встановлює новий порядок взаємодії держави та органів місцевого самоврядування з громадянами та бізнесом майже в усіх сферах відносин. Документ наближає законодавство України до стандартів ЄС і Організації економічного співробітництва та розвитку.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Розробник криптовалюти Ethereum Віталік Бутерін може стати Нобелівським лауреатом

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!