ПолiтДумка

Генсек НАТО закликав союзників ігнорувати ядерні погрози Путіна

11 октября
16:25 2024

Союзники по НАТО не повинні боятись ядерного брязкання зброєю російського лідера Володимира Путіна, бо альянс сильний і може відповісти на будь-які загрози.

Про це в інтерв’ю Sky News заявив новий Генеральний секретар НАТО Марк Рютте, передає Укрінформ.

За словами Рютте, щорічні ядерні навчання країн-членів НАТО, які розпочнуться наступного тижня, дають чіткий сигнал противникам, «що ми готові відповісти на будь-яку загрозу».

«НАТО сильний. Ми можемо протистояти будь-якому супротивнику. У нас є все необхідне для того, щоб гарантувати безпеку і захищеність НАТО і те, що ми можемо дати відсіч будь-якій загрозі. І нас ніколи не залякає будь-хто поза межами НАТО, хто намагатиметься нам погрожувати. Тож це марна справа, краще б він (Путін – ред.) це припинив», — заявив Рютте.

Відповідаючи на питання, чи повинні союзники по НАТО прислухатися до брязкання російської зброї, Рютте відповів: «Ні, не повинні, і вони не прислухаються».

Він наголосив, що життєво важливо продовжувати підтримувати Україну зброєю, навчанням і фінансуванням, щоб Володимир Зеленський мав якомога сильнішу позицію для будь-яких майбутніх переговорів.

Відповідаючи на запитання, чи не ослаблює Україну те, що союзники, такі як Велика Британія і США, досі не надали дозволу Києву на використання своїх далекобійних озброєнь проти цілей на території Росії, зокрема на крилаті ракети Storm Shadow, глава НАТО сказав: «Я не впевнений, що це так».

Читайте також: На сьогодні немає прямої загрози використання ядерної зброї — Рютте

«Щоб бути абсолютно ясним, головне питання тут полягає в тому, щоб військова допомога продовжувала надходити в Україну, щоб ми нарощували також промислове виробництво в Україні, допомагали їм з цією масивною логістикою. Одна система озброєнь не змінить результат війни», — вважає генсек НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, Марк Рютте висловив думку, що надання дозволу Україні використовувати далекобійну зброю по цілях на території Росії є юридично можливим, проте залежить від кожної країни-члена Альянсу.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Міністри оборони США й Британії обговорили підтримку України

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!