ПолiтДумка

Через Telegram поширюються шкідливі програми нібито від техпідтримки «Резерв+»,- Держспецзв’язку

16 октября
15:46 2024

Зафіксовано поширення шкідливих програм через Telegram нібито від технічної підтримки мобільного застосунка «Резерв+». Про це повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку) у Telegram-каналі.

«Урядова команда реагування CERT-UA зафіксувала розповсюдження через обліковий запис @reserveplusbot повідомлень щодо встановлення «спеціального програмного забезпечення» з прикріпленим архівом. Архів містить шкідливе програмне забезпечення MEDUZASTEALER для викрадення файлів… Деталі інциденту з’ясовуються. Командою CERT-UA вжито заходів для мінімізації загрози», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обліковий запис @reserveplusbot створено під виглядом Telegram-бота, що імітує  технічну підтримку застосунку «Резерв+». Такий обліковий запис у травні 2024 року дійсно зазначався як один із контактів технічної підтримки застосунку.

Держспецзв’язку просить українців утриматись від взаємодії з обліковим записом Telegram @reserveplusbot та завантаження з нього будь-яких файлів.

Источник: ukranews.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Подружжя російських шпигунів намагалося сховатися в Одесі

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!