ПолiтДумка

Допомога Україні стане важливою частиною візиту Байдена до Німеччини — Білий дім

17 октября
01:53 2024

Білий дім офіційно анонсував візит президента США Джо Байдена до Німеччини, зауваживши, що питання подальшої підтримки України та реагування на агресію РФ буде важливою частиною обговорень під час зустрічей у Берліні.

Про це заявила в середу під час пресконференції у Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це (підтримка України – ред.) буде справді важливою частиною розмов президента під час його візиту до Німеччини», — зазначила представниця Білого дому.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати продовжуватимуть надавати підтримку Україні. Жан-П’єр зауважила, що Німеччина також відіграє значну роль у цьому процесі.

«Ми тісно співпрацювали, щоб зміцнити наші економіки як для наших народів, так і для того, щоб надавати критично необхідну підтримку Україні, яка продовжує захищатися від агресії РФ», — сказала Жан-П’єр.

Вона також зазначила, що Німеччина залишається другим за масштабами постачальником допомоги Україні після Сполучених Штатів.

Читайте також: Байден оголосить про новий пакет оборонної допомоги Україні

Водночас речниця Білого дому не уточнила, чи зустрічатиметься президент Джо Байден з лідерами інших країн у Берліні – крім канцлера Олафа Шольца і федерального президента Франка Вальтера Штайнмаєра.

Як повідомляв Укрінформ, раніше західні ЗМІ повідомляли про намір президента США Джо Байдена відвідати з візитом Німеччину та провести зустрічі в п’ятницю з німецьким керівництвом, а також лідерами Франції й Великої Британії.

Фото: White House


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Сибіга запросив главу МЗС Парагваю на конференцію з людського виміру в Канаді

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!