ПолiтДумка

НАТО працює з Україною, наближаючи її до членства в Альянсі — генсек

17 октября
20:43 2024

Генсек НАТО Марк Рютте заявив, що НАТО працює з Україною, дедалі більше наближаючи її до членства в Альянсі.

Про це він сказав на спільній пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським.

“НАТО працює з Україною, наближаючи вас до Альянсу. І ми також працюємо з іншими партнерами, щоб зміцнити безпеку для всіх нас”, — сказав він.

За його словами, Китай став фактором, який грає на руку війні Росії в Україні.

“Війна в Україні показала, що нестабільність в Європі може мати далекосяжні наслідки для всього світу, і що країни, що розташовані за тисячі миль від нас, такі як Іран, Китай або Північна Корея, можуть загрожувати нашій безпеці, у нашому “власному подвір’ї ”, — сказав він.

Він також підкреслив, що “наш світ тісно пов’язаний, як і наша безпека. Китай став вирішальним чинником війни Росії проти України, і він не може продовжувати підживлювати найбільший конфлікт у Європі з часів Другої світової війни без того, щоб це впливало на його інтереси та репутацію. Іран та Північна Корея підживлюють російську військову машину ракетами та безпілотниками в обмін на підтримку військової промисловості. Тому ми маємо чітко оцінювати виклики, з якими ми стикаємося, і працювати з нашими однодумцями, щоб вирішувати наші спільні виклики та відстоювати наші спільні цінності”.

Читайте також: Союзники по НАТО цьогоріч вже надали Україні допомогу на €20,9 мільярда — Рютте

Рютте також сказав, що з нетерпінням чекає того дня, коли “Україна буде тут як член цього Альянсу. І до того часу ми продовжимо робити все можливе, щоб забезпечити перемогу України. Це життєво важливо для нашої спільної безпеки”.

Як повідомлялося, 17 жовтня у Брюсселі розпочалася дводенна зустріч міністрів оборони країн НАТО. Сьогодні у форматі робочого ланчу відбувається засідання Ради Україна-НАТО міністерського рівня. Президент України Володимир Зеленський, який прибув до Брюсселя для участі у Європейській Раді та для представлення лідерам країн ЄС українського Плану перемоги, доєднався до цієї зустрічі.              


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

шахрай з СІЗО продавав неіснуючий позашляховик

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!