ПолiтДумка

США можуть зменшити підтримку України в разі спроби Китаю захопити Тайвань — експерт

18 октября
19:29 2024

Підтримка України з боку США може зменшитися за рахунок американської допомоги Тайваню, однак Китай розглядає воєнний сценарій захоплення Тайваню як імовірний лише через кілька років.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив запрошений науковий співробітник Тайванського інституту досліджень національної оборони та безпеки Юрій Пойта.

За його словами, готовність Народно-визвольної армії Китаю до захоплення Тайваню не є достатньою, і політичне керівництво КНР протягом найближчих кількох років, імовірно, не буде приймати таке рішення.

Читайте також: У Китаї заявили, що ніколи не відмовляться від застосування сили проти Тайваню

«Нещодавні військові навчання у Тайванській протоці не мають впливу на Україну. Водночас військові навчання спрямовані на підвищення бойових можливостей НВАК в середньостроковій перспективі, що означає: Китай розглядає воєнний сценарій ймовірним через кілька років. У такому разі військові, економічні та дипломатичні ресурси нашого основного союзника – США – будуть спрямовані на надання допомоги Тайваню, що зменшить військову підтримку Києва», – вважає Пойта.

Читайте також: Навчання КНР у Тайванській протоці стали однією з причин перенесення «Рамштайну» — експертка

Як повідомляв Укрінформ, Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) 14 жовтня розпочала чергові масштабні навчання навколо Тайваню із залученням усіх видів збройних сил, включно з ВПС, ВМС і ракетними військами. До навчань «Спільний меч-2024Б» (Joint Sword-2024B) були залучені частини і з’єднання Східного оперативного командування НВАК, у зоні відповідальності якого перебувають Тайвань і протока між материком та островом.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Байден: Консенсусу щодо далекобійної зброї для України наразі немає

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!