ПолiтДумка

Байден, Макрон, Шольц і Стармер обговорили План перемоги та допомогу Україні

18 октября
21:02 2024

Лідери Великої Британії, Німеччини, США і Франції обговорили на зустрічі 18 жовтня в Берліні План перемоги Президента Зеленського та допомогу Україні.

Про це йдеться у пресрелізі німецького уряду за результатами зустрічі президентів США Джо Байдена та Французької Республіки Еммануеля Макрона, канцлера Федеративної Республіки Німеччини Олафа Шольца та прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера, передає Укрінформ.

«Чотири лідери засудили триваючу агресивну війну Росії проти України, обговорили свої плани щодо надання Україні додаткової підтримки у сфері безпеки, економічної та гуманітарної допомоги, включно з використанням надзвичайних доходів від заморожених російських державних активів, про що було домовлено на саміті G7, обговорили План перемоги Президента України Зеленського і підтвердили свою рішучість продовжувати підтримувати Україну в її зусиллях із забезпечення справедливого і тривалого миру на основі міжнародного права, включаючи Статут Організації Об’єднаних Націй, і поваги до суверенітету і територіальної цілісності», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Шольц: Підтримуємо Україну, але дбаємо, щоб НАТО не стало стороною війни

Керівники держав обговорили події на Близькому Сході, зокрема вплив смерті Ях’ї Сінвара, відповідального за терористичний напад 7 жовтня, на повернення додому заручників і на припинення війни в регіоні Гази та забезпечення надходження гуманітарної допомоги до цивільного населення. Крім того, лідери знову засудили ескалацію, до якої призвела атака Ірану на Ізраїль, обговорили координацію зусиль, щоб притягнути Іран до відповідальності та запобігти подальшій ескалації.

Політики обговорили ситуацію в Лівані та погодилися з необхідністю працювати над повною імплементацією Резолюції Ради Безпеки ООН 1701 і дипломатичним рішенням, яке дозволить цивільним особам по обидва боки блакитної лінії безпечно повернутися додому.

Читайте також: Штайнмаєр відзначив провідну роль Байдена у допомозі Україні

Як повідомлялося, зустріч відбулась у відомстві канцлера ФРН Олафа Шольца у рамках візиту в Берлін президента США Джо Байдена. Вона мала відбутися минулої суботи, але була перенесена через зміну графіка американського лідера.

Фото: @Bundeskanzler


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Арне Слот: Челси — самый сложный соперник для нас на старте сезона

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!