ПолiтДумка

Єврокомісія наприкінці жовтня дасть оцінку прогресу України на шляху до ЄС

19 октября
10:23 2024

Європейська комісія 30 жовтня оприлюднить щорічну оцінку прогресу країн, які прагнуть приєднатися до Європейського Союзу, включно з Україною. Один із акцентів ЄС робить на незалежності ЗМІ.

Про це повідомила посол ЄС в Україні Катаріна Матернова в інтерв’ю Суспільному, передає Укрінформ.

«У кінці жовтня оприлюднять так званий пакет розширення за 2024 рік – щорічну оцінку Європейської комісії, в якій проаналізують успіхи країн-кандидатів на членство в ЄС, зокрема й України», – заявила Матернова.

Вона підкреслила важливість незалежних засобів масової інформації в процесі євроінтеграції України, наголосивши, що підтримка ЗМІ є ключовою на цьому шляху.

У цьому контексті посол ЄС нагадала, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Європейський Союз виділив близько 15 мільйонів євро для підтримки приблизно 15 засобів масової інформації, які займаються перевіркою фактів. Вона зауважила, що в умовах війни, коли ресурси обмежені, фінансова підтримка від ЄС є надзвичайно важливою для забезпечення незалежності українських медіа.

«Війна в Україні забирає не лише людські життя, а й значні фінансові ресурси. Тому Європейський Союз активно підтримує незалежні засоби масової інформації в Україні», ‒ підсумувала Матернова.

Читайте також: Матернова: ЄС має просувати членство України в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції — міністерка юстиції Ольга Стефанішина заявила, що уряд працює над відкриттям на початку 2025 року всіх переговорних розділів щодо членства в ЄС.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Остін про ядерні погрози Росії: США і союзники по НАТО готові стояти поряд з Україною тривалий час

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!