ПолiтДумка

Затримано двох українців, які на замовлення інтернет-кураторів з рф робили диверсії на залізниці та підпалювали авто військових ЗСУ

20 октября
20:44 2024

За процесуального керівництва Дніпропетровської та Донецької обласних прокуратур повідомлено про підозру двом громадянам у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України). Жителю Дніпра ще інкриміновано вчинення диверсії в умовах воєнного стану та умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу.

За даними слідства, мешканець м. Дніпра, маючи при собі заздалегідь придбану горючу рідину, облив нею та підпалив релейну шафу на залізничній станції у Дніпропетровській області. Також чоловік підпалив автомобіль марки Volkswagen Caravella, який належав військовому ЗСУ. Свої дії фільмував на мобільний телефон та пильнував, аби ніхто не завадив підпалу.  

Під час обшуку в нього правоохоронці вилучили запальничку, пляшку з горючою рідиною та мобільний телефон із доказами протиправної діяльності.

Інший підозрюваний – мешканець м. Слов’янськ у жовтні 2024 року в месенджері Тelegram отримав пропозицію заробити швидкі гроші. «Роботодавиця» запропонувала йому шукати військові автомобілі та підпалювати їх. За одне виконане завдання йому обіцяла 30 000 грн.

Підозрюваний погодився та того ж дня підшукав автівку, яка перебуває в користуванні однієї з військових частин ЗСУ. Задля конспірації він дочекався вечора і, повернувшись, облив лобове скло, капот й ліве крило «Hyundai» заздалегідь підготовленою займистою сумішшю та підпалив. 

Для отримання коштів чоловік відправив куратору відео зі звітом виконаного завдання. Проте обіцяних грошей йому так і не заплатили.  

Обом фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 

Источник: magnolia-tv.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Рейтинг дебютантов АПЛ: Слот — второй после Гвардиолы

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!