ПолiтДумка

Чоловік втратив 16 тисяч гривень замість отримання матеріальної допомоги

21 октября
14:53 2024

За минулі вихідні жертвами шахраїв стали троє жителів області.

В Сумах 24-річний чоловік втратив 3500 гривень власних коштів, перерахувавши їх на запропонований йому банківський рахунок, щиро вважаючи, що допомагає своїй знайомій, яка попрохала у нього в борг грошей. Насправді ж, грошима заволодів невідомий шахрай, який примудрився зламати акаунт знайомої в Telegram.

50-річна мешканка Охтирського району повірила шахраєві, який назвався працівником служби безпеки банку та повідомив  про те, що її банківська картка нібито заблокована. Аби врятувати гроші, зловмисник порадив громадянці перевести їх на іншу банківську картку. Жінка виконала вказівки незнайомця та втратила 9 500 гривень своїх заощаджень.

У Білопіллі 59-річний чоловік у месенджері Viber здійснив перехід за стороннім посиланням з метою отримання матеріальної допомоги та ввів у запропоновану йому форму конфіденційну інформацію. В результаті такої необачності з його банківської картки було неправомірно знято понад 16 000 гривень.

У поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії з метою встановлення осіб, причетних до злочинів.

Источник: debaty.sumy.ua


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Євросоюз закликав ООН не залишати безкарними злочини Росії

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!