ПолiтДумка

Неправильний вибір: у МЗС розкритикували намір Гутерреша відвідати саміт БРІКС у Росії

22 октября
17:35 2024

У міністерстві засудили такі плани та «пріоритети» очільника ООН.

«Генсек ООН відхилив запрошення України на перший Глобальний саміт миру у Швейцарії. Він, однак, прийняв запрошення до Казані від військового злочинця Путіна. Це неправильний вибір, що не сприяє справі миру. Це лише шкодить репутації ООН», — йдеться у дописі.

Як повідомлялось, під час заходу, організованому Україною у червні, були присутні лідери сотні держав та представники міжнародних організацій. ООН також була присутня на заході, але сам генсек Антоніо Гутерреш до Швейцарії таки не поїхав.

Читайте також: У Росії розпочався саміт БРІКС

У російській Казані 22 жовтня стартує 16-й саміт БРІКС, десяти країн з економіками, що розвиваються та демонструють зростаючий вплив незахідного світу. Але партнери Москви з Китаю, Індії, Бразилії та арабського світу закликають правителя РФ Володимира Путіна знайти спосіб покласти край війні в Україні.

БРІКС (BRICS) – це міжнародне об’єднання п’яти великих економік: Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південно-Африканська Республіка. Організація була заснована у 2009 році в Єкатеринбурзі. Назва BRICS утворена від перших літер назв цих країн.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

«У 2025-му важкі ударні БПЛА зможуть частково замінити пілотовані літаки», — Павло Гвозденко

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!