ПолiтДумка

Anthropic випустив модель, яка може імітувати дії людини на комп’ютері: що це означає

23 октября
12:17 2024

Компанія Anthropic випустила оновлену версію своєї моделі штучного інтелекту Claude 3.5 Sonnet, яка тепер може автоматизувати робочі процеси на комп’ютерах. Про це пише TechCrunch.

Завдяки новій функції «Використання комп’ютера», модель здатна імітувати дії користувача за ПК, включаючи натискання клавіш, рухи миші та взаємодію з різними програмами. Це дозволяє моделі виконувати завдання, які раніше потребували участі людини, такі як заповнення форм або керування застосунками.

Claude 3.5 Sonnet тепер доступний через API на платформах Amazon Bedrock і Google Cloud Vertex AI, і знаходиться в стадії відкритої бета-версії. Крім того, Anthropic повідомила, що модель має суттєві покращення в продуктивності порівняно з попередніми версіями.

Claude 3.5 Sonnet як нова загроза конфіденційності

Новий функціонал дозволяє моделі не лише взаємодіяти з настільними застосунками, але й переглядати вебсторінки для виконання завдань, що приховує в собі небезпеку. Можна уявити, як модель з доступом до робочого столу може використовувати деякі застосунки, щоб скомпрометувати особисту інформацію (або зберігати чати у відкритому тексті).

Anthropic не заперечує, що є ризик у випуску нового 3.5 Sonnet. Але компанія стверджує, що переваги спостереження за тим, як модель використовуватиметься в компʼютерами, в кінцевому підсумку переважує цей ризик.

Anthropic також каже, що вжив заходів для запобігання неправильному використанню, наприклад, не навчати новий 3.5 Sonnet на скріншотах та підказках користувачів, а також не дозволяти моделі отримувати доступ до інтернету під час навчання. Компанія каже, що розробила класифікатори, щоб «відштовхнути» 3.5 Sonnet від дій, які сприймаються як високий ризик, таких як публікації в соціальних мережах, створення облікових записів та взаємодія з урядовими вебсайтами.

На тлі конкурентів, таких як Adept і OpenAI, які також працюють над створенням «агентів ШІ», здатних автоматизувати робочі процеси, Anthropic прагне виділитися завдяки надійнішій та потужнішій моделі. Однак, Claude 3.5 Sonnet все ще має певні обмеження і потребує додаткових тестів для більш складних завдань.

Источник: speka.media


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Стефанчук та прем’єрка Латвії обговорили шлях України до членства в ЄС та НАТО

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!