ПолiтДумка

Стефанчук у Латвії представив План перемоги України

23 октября
12:24 2024

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розпочав робочий візит до Латвії, де 24 жовтня відкриється третій парламентський саміт «Кримської платформи».

Як повідомив Стефанчук у Фейсбуці, він також представив латвійським колегам План перемоги України, передає Укрінформ.

«Розпочинаю робочий візит до Латвії, де завтра відкриється Третій парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. Зустрівся зі своєю колегою, спікеркою Саейми Латвійської Республіки Дайгою Мієрінею», — поінформував Стефанчук.

Голова ВР подякував Латвії за допомогу, яку латвійський народ і влада надають Україні від початку повномасштабного російського вторгнення.

Водночас спікер українського парламенту поінформував, що було проведено засідання делегацій Верховної Ради та Саейми Латвійської Республіки, де він подякував за оборонну допомогу, за допомогу Латвії у підготовці українських військових, їхнє лікування та реабілітацію.

Голова ВР також подякував за сталі зусилля Латвії із просування Української Формули миру, за послідовну підтримку членства держави в ЄС і потужну підтримку євроатлантичної інтеграції України.

«Під час спільного засідання окреслив, передусім, оборонні та інші нагальні потреби України. Закликав сприяти наданню дозволу сусіднім з Україною країнам ЄС і НАТО збивати ворожі ракети, які досягають західних меж нашої країни», — наголосив він.

Стефанчук акцентував на важливості зняття будь-яких обмежень на надання і використання Україною далекобійної зброї задля ураження військових обʼєктів і цілей на території РФ.

Читайте також: Стефанчук обговорив із прем’єром Естонії закупівлю боєприпасів для України та ІТ-коаліцію

Окрім того, політик закликав надати додаткові системи протиповітряної оборони, а також підтримати енергетичний сектор України.

«І головне: представив латвійським колегам План перемоги з детальним обговоренням кожного з пунктів ініціативи», — додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 22 жовтня Стефанчук під час виступу за трибуною Рійгікогу (парламенту Естонії) представив естонським парламентаріям План перемоги України.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Стефанчук та прем’єрка Латвії обговорили шлях України до членства в ЄС та НАТО

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!