ПолiтДумка

Віцеспікер парламенту Іспанії: На переговорах мають враховуватись якнайбільше аспектів Плану перемоги

24 октября
14:16 2024

На майбутніх мирних переговорах про завершення війни Росії проти України має бути враховано якнайбільше основних аспектів Плану перемоги Президента Зеленського.

Про це заявив заступник спікера парламенту Іспанії Хав’єр Марото у виступі на Третьому парламентському саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Віцеспікер іспанського парламенту Марото зазначив, що Росія втратила у розв’язаній нею війні убитими і пораненими «близько 650 тис. своїх громадян, українці приблизно 400 тис.»

«Через цю незаконну агресію більш як мільйон людей загинули. Мають бути мирні переговори, але важливо те, на яких умовах вони відбуватимуться. Чим більше основних аспектів Плану перемоги Президента Зеленського буде дотримано, тим краще. Дискусії мають включати в себе те, яким буде майбутнє місце України в ЄС і НАТО», — сказав Марото.

Він акцентував, що підтримка України — це не лише питання солідарності, а й моральний обов’язок демократичного світу.

Читайте також: Віцеспікер парламенту Норвегії: Збільшення допомоги Україні на 5 мільярдів крон — нижня межа

«Якщо ми дозволимо одній країні просто за власним бажанням змінити кордони сьогодні, наступного дня ми можемо постати перед загрозою для нашої безпеки завтра», — застеріг заступник спікера парламенту Іспанії.

Як повідомляв Укрінформ, у Ризі сьогодні відкрився Третій парламентський саміт Кримської платформи, в якому беруть участь делегації близько 50 країн, а також делегації шести міжнародних парламентських асамблей.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Майже половина українців вважають, що не можна зараз вести переговори з РФ

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!