ПолiтДумка

США ведуть переговори з азійськими державами щодо розміщення малих ядерних реакторів

24 октября
22:19 2024

США ведуть переговори з кількома країнами Південно-Східної Азії про розгортання малих модульних ядерних реакторів, оскільки глобальний інтерес до низьковуглецевого джерела енергії зростає. Про це пише Bloomberg.

Американські чиновники обговорили це питання зі своїми колегами з Філіппін, Сінгапуру та Таїланду.

Південно-Східна Азія, де проживає понад півмільярда людей, розглядає атомну енергетику як спосіб задовольнити стрімко зростаючі енергетичні потреби, а також зменшити залежність від викопного палива. Філіппіни планують побудувати свою першу атомну електростанцію до 2032 року, тоді як В’єтнам та Індонезія також розглядають можливість впровадження цієї технології.

На відміну від традиційних ядерних реакторів, які є величезними об’єктами, на будівництво яких потрібні роки, SMR набагато менші, їх можна будувати на заводах, доставляти вантажівкою чи потягом, а потім збирати на місці, заощаджуючи час і гроші. Хоча кілька американських компаній розробляють цю технологію, вона ще не була розгорнута в масштабах комерційно.

США мали обговорення з офіційними особами в Сінгапурі, які розглядають можливість будівництва модульного реактора. Офіційні особи також зустрілися з колегами з Таїланду, який перебуває в процесі відновлення своєї угоди зі США про обмін ядерним обладнанням, не пов’язаним із зброєю.

Источник: kosatka.media


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Зеленський: План перемоги спрямований на партнерів, а Внутрішній план — на єдність України

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!