ПолiтДумка

Прокремлівський пропагандист Грем Філліпс отримав тимчасовий притулок у РФ

25 октября
18:44 2024

Британський пропагандист, прибічник Кремля Грем Філліпс отримав посвідку на тимчасовий притулок в Росії. Про це повідомило міністерство закордонних справ РФ.

У 2014 році чоловік почав висвітлювати російську війну проти України, розповідаючи кремлівську версію подій. Він співпрацював з ватажками бойовиків на окупованій Донеччині — Арсенієм Павловим «Моторолою» та Михайлом Толстих «Гіві».

Пропагандисту заборонили в’їзд до України ще 2014 року, однак він продовжив зйомки, порушуючи закон.

У вересні 2022 року поліція Лондона розпочала розслідування щодо Грема Філліпса через оприлюднене ним відео допиту полоненого. Філліпс допитував на Донбасі британського військовополоненого Ейдена Асліна, звинувативши його в найманстві, та опублікував це відео на ютубі.

Як ми повідомляли, Аслін захищав Україну у лавах ЗСУ, однак потрапив до полону під Маріуполем. Його кинули до в’язниці, засудивши до смертної кари. Філліпс записав з ним інтерв’ю у квітні 2022 року. На відеозаписі Аслін закутий у наручники, поранений і відповідає на питання під тиском.

Дії Філліпса викликали резонанс у Великій Британії та осуд з боку громадськості та влади. Зокрема, цей інцидент коментував прем’єр-міністр Борис Джонсон, який назвав розмову Філліпса з Асліном «пропагандистським повідомленням» для Росії. Британці такі дії блогера назвали порушенням Женевських конвенцій щодо ставлення до військовополонених, а влада пригрозила Філліпсу судом за воєнні злочини.

Згодом Ейдену Асліну вдалося вийти з полону та повернутися до Великої Британії. Там Аслін дав свідчення проти пропагандиста.

Філліпс став першим британцем, проти якого офіційний Лондон впровадив санкції через пропаганду. Це рішення було прийнято у липні 2022 року.

Источник: detector.media


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Представили Toyota Hilux з турецькою передовою 70-мм ракетною установкою Cirit

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!