ПолiтДумка

Камбоджійського журналіста звільнили під заставу після того, як він вибачився за «шкідливі» публікації

28 октября
03:33 2024

Камбоджійського журналіста Меха Дару, лауреата численних нагород, який був заарештований за звинуваченням у підбурюванні до громадських заворушень, звільнили під заставу в четвер, 24 жовтня, після того, як уряд випустив відео, де журналіст просить вибачення.

Про це пише Reuters.

Мех Дара, відомий своїми розслідуваннями корупції та торгівлі людьми, перебував під вартою з 1 жовтня і міг отримати до двох років ув’язнення. Його арешт викликав занепокоєння правозахисних організацій і уряду США.

У своєму рішенні від 1 жовтня муніципальний суд Пномпеня заявив, що Дара, який працював як у місцевих, так і в міжнародних ЗМІ, розмістив «провокаційні» і «неправдиві» повідомлення та фотографії про кар’єр на священній горі.

Після звільнення Дара коротко поспілкувався з журналістами біля провінційної в’язниці Кандал. Він подякував громадським організаціям та посольствам за допомогу у звільненні.

«Я дуже вдячний усім і своїм друзям, як місцевим, так і міжнародним, які зробили все можливе, щоб підтримати мене та допомогти звільнитися», — сказав Дара.

Минулого року Дара отримав нагороду «Герой» від держсекретаря США Ентоні Блінкена, яка визнавала його роботу з викриття великих шахрайських центрів, де переважно працювали незаконно переправлені робітники в Камбоджі. Посольство США закликало до його звільнення.

Головна помічниця Вашингтона з питань допомоги Саманта Пауер, яка цього тижня оголосила про нове фінансування США в розмірі близько 55 мільйонів доларів для проєктів у Камбоджі, сказала, що зустрічалася з родиною Дари та порушила його справу перед прем’єр-міністром Хун Манетом.

Пауер, адміністратор Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), привітала його звільнення під заставу.

«Ми продовжуємо домагатися швидкого та справедливого вирішення його справи», — додала вона в повідомленні на X.

Раніше міністр інформації Камбоджі поділився з журналістами відео, де Дара в тюремному одязі просить вибачення. До нього додавалися зображення рукописного тристорінкового листа, який міністр назвав листом від журналіста.

«У всіх повідомленнях, які я розмістив, я передав неправдиву інформацію, що вплинула на лідерів і репутацію країни. Я щиро прошу вибачення за свої помилки та обіцяю більше не публікувати такий шкідливий контент», — сказав Дара у відео.

Источник: detector.media


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Главное за день: Шахтер упускает, Заря поправляет, Ворскла переворачивает и другие новости

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!