ПолiтДумка

Головні події в світі 5 серпня: Бейрут продовжує рахувати втрати — масштаби катастрофи жахають

05 августа
22:40 2020

Столиця Лівану Бейрут не може отямитися після вчорашніх потужних вибухів в порту. Версій цих вибухів було кілька: від терактів до горезвісного людського чинника. Однак фахівці все ж схиляються до того, що стався нещасний випадок. Під час зварювальних робота на складі з аміачною селітрою сталося загоряння і детонація 2 750 тонн нітрату амонію. Бейрутського порту практично немає. Ударна хвиля зруйнувала тут усе.

Головні події в світі 5 серпня: Бейрут продовжує рахувати втрати - масштаби катастрофи жахають Спочатку вчора говорили про десятьох загиблих. Однак уже сьогодні офіційна статистика загиблих досягла півтори сотні. Неофіційна — ще вище, адже багато людей вважаються зниклими безвісти, і з кожною хвилиною тане надія знайти їх живими. Поранених налічують вже близько 5 000 чоловік. Уряд оголосив у Лівані надзвичайний стан. Крім людського, місту завдано ще й руйнівного матеріального збитку. Для відновлення міста з руїн знадобиться колосальна сума грошей. Вчора говорили про 5 мільярдів доларів, проте сьогодні вже з'явилася інша цифра — близько 15 мільярдів. Це становить приблизно чверть від усього ВВП країни.

Масштабні лісові пожежі вирують на півдні Франції і в центрі Італії. Незважаючи на боротьбу з вогнем, зупинити його поки не вдається. Вогонь йде на людські будинки суцільною стіною.

Головні події в світі 5 серпня: Бейрут продовжує рахувати втрати - масштаби катастрофи жахаютьГоловні події в світі 5 серпня: Бейрут продовжує рахувати втрати - масштаби катастрофи жахають У Франції люди вночі не сплять і залишаються одягненими, щоб не згоріти у своїх будинках заживо. Три тисячі чоловік з узбережжя Середземного моря вже довелося евакуювати. На боротьбу з вогнем кинуто дві тисячі пожежників, але поки стихія сильніша за людей.

Ще одна велика пожежа сталася сьогодні на північному сході Об'єднаних Арабських Еміратів. Там згорів ринок в місті Аджман, відомий далеко за межами Еміратів. Картина пожежі теж вийшла апокаліптична.

Головні події в світі 5 серпня: Бейрут продовжує рахувати втрати - масштаби катастрофи жахають На США обрушився ураган "Ісіас". Стихія налетіла на кілька штатів відразу. Головні події в світі 5 серпня: Бейрут продовжує рахувати втрати - масштаби катастрофи жахають У зоні шквального вітру виявилися Делавер, Пенсільванія, Меріленлд, Нью-Йорк, Північна Кароліна. Влада оголосила про загибель, принаймні, шести людей, які стали жертвами урагану.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

У Москві затопило головний офіс російських пропагандистів ТАСС

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!