ПолiтДумка

Зеленський прокоментував рішення Лукашенко передати бойовиків ПВК Вагнера Росії

15 августа
11:02 2020

Звістка про те, що Олександр Лукашенко передав всіх затриманих під Мінськом бойовиків ПВК Вагнера Російської Федерації, сколихнуло медіапростір. Рішення президента Білорусі прокоментували в ОП України, а також багато експертів. Чим обернуться дії Бацьки в майбутньому і як позначаться на взаєминах Білорусі з іншими державами?

Увечері в п'ятницю, 14 серпня 2020 року, світ облетіла новина, що після недовгих роздумів Олександр Лукашенко передав 32 затриманих бойовиків ПВК Вагнера російській стороні, нібито в рамках Мінської конвенції про правову допомогу.

Інформація була оприлюднена генпрокуратурою РФ. Всі затримані «вагнеровці» вже на батьківщині. Експерти вважають, що таким чином Олександр Лукашенко продемонстрував усьому світові, що він зробив вибір на користь «російської карти».

Відзначимо, що 11 серпня Офіс генпрокурора України зробив запит Білорусі про екстрадицію в Україну «вагнеровців» з українським громадянством, а також тих, хто воював на Донбасі. Однак вимогу Києва в Мінську проігнорували. Зеленський прокоментував рішення Лукашенко передати бойовиків ПВК Вагнера Росії В Офісі президента України оприлюднили повідомлення, в якому прокоментовано рішення білоруської сторони видати затриманих бойовиків Росії. «Україна з жалем сприймає рішення Республіки Білорусь передати Росії раніше затриману групу осіб, що належать до приватної військової компанії" Вагнера". Безумовно, Республіка Білорусь — незалежна держава з власною позицією, але українська сторона очікувала більш юридично коректного і зваженого рішення », — йдеться в повідомленні ОП.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов назвав повернення білоруською владою бойовиків ПВК Вагнер в РФ недружнім і неправовим кроком Білорусі по відношенню до України.

Заступник голови МЗС України Євген Єнін впевнений, що затриманих бойовиків ПВК Вагнера під Мінськом, Лукашенко видав російській стороні в якості розмінної монети для досягнення певних політичних цілей.

При цьому, Посол РФ в Білорусі Дмитро Мезенцев назвав затримання 33 членів ПВК Вагнера під Мінськом масштабної аферою, підготовленої «третьою країною». Метою цієї афери Мезенцев назвав бажання деяких сил ускладнити відносини між РФ і Білоруссю.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко, виступаючи на засіданні Ради безпеки Білорусі, звинуватив громадян України в розпалюванні антиурядових хвилювань і протестів.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Польща навряд чи порушуватиме історичні питання з Україною під час головування в ЄС — експерт

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!