ПолiтДумка

Свято 19 серпня: Яблучний Спас — що обов’язково слід зробити в цей день

19 августа
08:01 2020

За століттями традицією Православна церква 19 серпня відзначає Преображення Господнє, у народі свято отримало назву Яблучний або Другий Спас, а також Осеніни.

Преображення Господнє — двонадесяте свято, який був встановлений в знак пам'яті про чудову подію, описаному в Євангелії, що стався на горі Фавор. Ісус Христос на горі Фавор зустрівся з апостолами Петром, Яковом та Іваном, щоб показати їм, що він Син Божий. Учні побачили своїми очима Преображення Ісуса Христа. Одяг їх Учителя раптом став білосніжним, а обличчя засяяло яскравим світлом.

У народі прийнято святкуватиме 19 серпня Яблучний Спас. 19 серпня відзначають Другий Спас, він же вважається і найголовнішим, оскільки збігається з Преображенням Господнім. У цей день потрібно обов'язково відвідати церковну службу. У храм прийнято нести дари нового врожаю, а особливо яблука і виноград.

Багато молодих людей, які знають народні традиції та вірування, намагаються зіграти в цей день весілля. Вважається, що сім'я створена в день Преображення Господнього буде щасливою.

Для святкового застілля на Яблучний Спас необхідно готувати пісні страви, оскільки триває Успенський піст. Шуміти і голосно сміятися в цей день заборонено.

Не можна також лаятися, скандалити, ображатися і злитися. Свято 19 серпня: Яблучний Спас - що обов'язково слід зробити в цей день Ні в якому разі на Яблучний Спас не можна не те що вбивати, навіть проганяти комах. Радійте, якщо на вас в цей день сядуть одночасно дві мухи. Це означає, що ви будете щасливі і щасливі подвійно весь рік. Будь-які роботи по дому і в полі, рукоділля та інше заборонені.

Свято Преображення Господнього треба присвятити молитві, переосмислення свого життя і відпочинку. Обов'язково з'їжте в цей день красиве, стигле, солодке і соковите яблуко. Цей плід є головним святковим символом, який уособлює благополуччя і достаток.

Народні прикмети

  • Дощ на Яблучний Спас — до сирої і холодної осені.
  • Ясна і суха погода в цей день обіцяє теплу і посушливу осінь.
  • Якщо в цей день буде дуже жарко, то взимку майже не буде снігу.
  • А ось холодна погода на Преображення Господнє обіцяє сувору, снігову і морозну зиму.

Дізнайтеся прогноз погоди на серпень 2020 від глави Укргідрометцентру Миколи Кульбіди.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Турецькі військові терміново перевіряють свої гаджети після вибухів у Лівані

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!