ПолiтДумка

У жовтні Україну накриє цунамі коронавірусу: лікарям доведеться обирати, кого лікувати

16 сентября
17:06 2020

Є прогноз, що вже в жовтні в Україні захворюваність на коронавірус досягне п'яти тисяч осіб на день. Сьогодні, коли цей показник удвічі менший, вже майже всюди задіяні лікарні другої черги: профільні інфекційні лікарні і відділення переповнені. Якщо кількість хворих зростатиме й надалі, вітчизняна медицина просто захлинеться.

Ще раніше керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, лікар-інфекціоніст Андрій Александрін попереджав, що наприкінці жовтня-початку листопада в Україні може повторитися "італійський сценарій" , коли з трьох хворих, доставлених у клініку, лікарі обирали одного, в якого були найвищі шанси вижити. Решту — відправляли додому помирати.

У жовтні Україну накриє цунамі коронавірусу: лікарям доведеться обирати, кого лікувати Зараз українська влада намагається визначитися, що робити в такій ситуації. Відправлення всіх учнів на карантин вже ситуації не врятує, ланцюгова реакція епідемії на той час буде запущена в повну силу. В Офісі президента знають, що сплеску кількості хворих не уникнути, але що робити, поки не можуть вирішити.

"Джерело в МОЗ повідомляє, що система охорони здоров'я "захлинеться" вже до кінця жовтня, про це знають в Офісі Президента і всіляко намагаються вирулити з цієї ситуації. Джерело акцентує увагу, що в ОП ще не вирішили, як їм вигідно це використовувати, будуть поки ігнорувати до дня виборів або використають це як причину перенесення виборів на 2021 рік", — пише Telegram-канал" Жінка з косою ".

У жовтні Україну накриє цунамі коронавірусу: лікарям доведеться обирати, кого лікувати Тим часом, за минулу добу в Україні було виявлено майже три тисячі нових випадків захворювання на коронавірус. Це — не абсолютний рекорд, траплялося вже і більше, однак тенденція дуже тривожна: кількість хворих неухильно зростає.

При цьому днями в Мережу потрапила розмова сімейного лікаря з диспетчером Київської обласної станції швидкої допомоги . Доктор просить про госпіталізацію свого хворого із двосторонньою пневмонією, в якого підозрюють коронавірус. Диспетчер йому відповідає, що хворих з підозрами лікарні вже не беруть — немає місць.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/politdumkakiev/public_html/wp-content/themes/legatus-theme/includes/single/post-tags.php on line 5
Share

Статьи по теме

Последние новости

Кривбасс не заметил Металлист 1925 в 26-м туре УПЛ: видео трех голов

Читать всю статью

Мы в соцсетях

Наши партнеры

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY

EA-LOGISTIC: Международные грузоперевозки – всегда своевременно и надежно!